Nationale Hypotheek Garantie

Voor extra zekerheid

Bij het kopen van een huis heeft het kiezen voor Nationale Hypotheek Garantie (NHG) in de hypotheek meerdere voordelen. Ten eerste krijgt u van de hypotheekbank een korting op de rente. Het tweede voordeel is nog veel belangrijker, het is namelijk een vangnet voor het geval u niet meer aan uw financiële verplichtingen kunt voldoen.

Banken geven een korting op hypotheken met NHG omdat ze bij deze hypotheken een kleiner risico lopen. In het geval de huiseigenaar niet meer kan voldoen aan de betalingsverplichtingen door bijvoorbeeld arbeidsongeschiktheid, werkloosheid of echtscheiding, kan er onder voorwaarden een kwijtschelding volgen van de restschulden na verkoop.

In het jaar 2023 gaat de grens voor een NHG-hypotheek omhoog naar € 405.000.  In het geval van Energie Besparende Voorzieningen wordt de kostengrens in 2023 € 429.300. Vraag naar de voorwaarden.

Wat zijn de kosten van NHG?
Eenmalig moet er een vergoeding worden betaald. De kosten bedragen 0.6% van de totale hypotheekschuld. Gezien de voordelen van NHG kan dit zeker uit. Wij zorgen voor het aanvragen van de NHG. Ook bij het oversluiten van uw hypotheek is het mogelijk om te kiezen voor NHG.

Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

SFP-Finance

Kantoor (geen bezoekadres)
Eifellaan 5
5691 JW Son en Breugel
T: 0499-841203
E: info@sfp-finance.nl

Bereikbaar:
Op werkdagen van 09:00 uur tot 21.00 uur.
Andere tijden uitsluitend op afspraak.

Meer weten?

In onze dienstverleningsdocumenten vindt u belangrijke informatie over ons aanbod en onze voorwaarden. U vindt hier ook antwoorden op veelgestelde vragen.

Geen antwoord gevonden op uw vraag?
Neem gerust contact op.Bekijk de documenten