Nationale Hypotheek Garantie

Voor extra zekerheid

Bij het kopen van een huis heeft het kiezen voor Nationale Hypotheek Garantie (NHG) in de hypotheek meerdere voordelen. Ten eerste krijgt u van de hypotheekbank een korting op de rente. Het tweede voordeel is nog veel belangrijker, het is namelijk een vangnet voor het geval u niet meer aan uw financiële verplichtingen kunt voldoen.

Banken geven een korting op hypotheken met NHG omdat ze bij deze hypotheken een kleiner risico lopen. In het geval de huiseigenaar niet meer kan voldoen aan de betalingsverplichtingen door bijvoorbeeld arbeidsongeschiktheid, werkloosheid of echtscheiding, kan er onder voorwaarden een kwijtschelding volgen van de restschulden na verkoop.

De maximale hypotheek inclusief bijkomende kosten voor aankoop is van 1 juli 2015 tot 1 juli 2016 € 245.000
De maximale hypotheek bij oversluiten is € 245.000, inclusief bijkomende kosten
De maximale koopsom bij bestaande bouw en nieuwbouw is € 231.132 (per 1 juli 2015), exclusief 6 % bijkomende kosten.
De marktwaarde vrij van huur en gebruik van een bestaande woning moet blijken uit een taxatierapport dat is uitgebracht door tussenkomst van een gecertificeerd validatie-instituut.
Bij nieuwbouw moet er een waarborgcertificaat zijn afgegeven door een instelling aan wie Stichting GarantieWoning haar keurmerk heeft verleend.

Wat zijn de kosten van NHG?
Eenmalig moet er een vergoeding worden betaald. De kosten bedragen 1 procent van de totale hypotheekschuld. Gezien de voordelen van NHG kan dit zeker uit. Wij zorgen voor het aanvragen van de NHG. Ook bij het oversluiten van uw hypotheek is het mogelijk om te kiezen voor NHG.

Let op! Nieuwe regels wat betreft NHG per 1 januari 2018
Vanaf 1 januari stijgt de kostengrens naar €265.000. Voor woningen waarin geïnvesteerd wordt in energiebesparende voorzieningen, stijgt de NHG-kostengrens naar maximaal €280.900.
De borgtochtprovisie die consumenten eenmalig voor NHG betalen, wordt gehandhaafd op 1% van de lening.

Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Info@sfp-finance.nl of via 0499-841203

SFP-Finance

Vestiging Amsterdam
Gustav Mahlerplein 105-115
1082 MS Amsterdam
T: 020-7671715
E: info@sfp-finance.nl

Bereikbaar:
Op werkdagen van 09:00 uur tot 21.00 uur.
Andere tijden uitsluitend op afspraak.

Postadres:
Postbus 104
5690 AC Son

Meer weten?

In onze dienstverleningsdocumenten vindt u belangrijke informatie over ons aanbod en onze voorwaarden. U vindt hier ook antwoorden op veelgestelde vragen.

Geen antwoord gevonden op uw vraag?
Neem gerust contact op.Bekijk de documenten